Drinken, wanneer teveel?

40 tot 60 ml per kilo lichaamsgewicht. Weegt je hond 20 kilo, dan is een liter water per dag heel normaal.  Is het, zonder veranderde omstandigheden als erg warm weer of andere voeding, (structureel) meer dan 100 ml? Dan is het absoluut slim om contact op te nemen met je dierenarts. Zorg dat de hond altijd kan drinken. Met natvoer of rauw vlees drinken honden minder. Mocht je overstappen van krokante brok naar geperste brok zal je hond meer gaan drinken. Dat komt omdat er minder vocht in de brok zit

Krijgt jouw hond natvoer? Dan bevat de voeding al heel veel vocht. Sterker nog: soms bestaat het blikvoer voor 80% uit vocht. Houd daar rekening mee als je kijkt naar het drinkgedrag van je hond. Een hond van 20 kilo die bijna 900 ml vocht uit natvoer haalt, hoeft nog maar zo'n 100 ml te drinken. Met brokkenvoeding is een liter water drinken prima, met natvoer is het veel te veel en reden om naar de dierenarts te gaan.

Gaat je hond ineens meer drinken? Het kan aan het weer liggen of dat je hond die dag veel actiever is geweest dan andere dagen. Als je hond echt meer drinkt kan je het volgende doen: meet 3 dagen lang af hoeveel je hond drinkt. Als je hond 20 kg weegt, doe je 1 liter in de drinkbak. Al het water wat nog in de waterbak zit meet je af. dan weet je dus hoeveel je hond heeft gedronken. Is het die 3 dagen lang veel te weinig of veel te veel zonder dat het weer is veranderd, je bent overgestapt naar ander voer of ineens een hele drukke dag gehad? Dan is het tijd om een dierenarts te raadplegen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb